Lomalla vielä, mutta sittenkin...

Share |

Torstai 14.6.2018 klo 11:02 - Ulla Palomäki, Työnohjaaja STOry


Hei vaan

Juhannus lähenee ja kesä etenee, edelleen lomalla ollaan mutta monessa mukana. Tällä hetkellä kevään viimeisiä luottamustoimia vielä menossa, mutta pikkuhiljaa pientä breikkiä siinäkin. Olen innostunut, monestakin asiasta...näen ympärilläni isoja mahdollisuuksia, koska omin tapainen tapani on katsella asioita siten. Ensin mahdollisuudet, riskejä ja haasteita toki unohtamatta. Mutta positiivisuuden kautta #asenneratkaiseeaina- teesillä :)No, omassa toimintaympäristössä tapahtuu monenlaista, syksyllä päästään liikkeelle ja vauhtiin varsin ensi vuonna, mitä siis onkaan agendalla...

1. Olen lisännyt osaamisen käyttöäni, kouluttamisen, työnohjauksen ja työelämävalmentamisen saralla. Olen tavannut huikeita tyyppejä ja kollegan kanssa yhdessäkin jatkamme taas. Lisäksi Tiimityönkirjan päivittäminen on taas tullut ajatuksiin, ja voi olla lähelläkin. Myös vertaisryhmä osaamista esimiesten valmentamisessa olen lisännyt, tutustuin www.foorumix.fi keinoihin ja 10- kortti valmennus tuli suoritettua. Työyhteisöjen, esimiesten valmentaminen ja auttaminen, onnistumaan työssä entistä paremmin, on kiinnostuksen kohteenani edelleen. Eli, jos sinä / te kiinnostuitte, ota yhteyttä, sovitaan tapaaminen ja mietitään miten voisin olla auttamassa juuri teidän työyhteisöä eteenpäin, kerron myös mielelläni lisää, mitä kaikkea olen ollut tekemässä. palomulla@gmail.com tai p.0400 464139. Työyhteisövalmentamisesta minulla on vuosien kokemus, eri tyyppisissä kehittämis- ja valmentamisasioissa. Kysy rohkeasti, omaamani verkostot ovat myös käytettävissä, kun etsimme juuri teille sopivaa kokonaisuutta.

2. Keski- uudenmaan sote kuntayhtymä (kuuden kunnan muodostama; Tuusula, Järvenpää, Hyvinkää, Nurmijärvi, Mäntsälä, Pornainen ja noin 200 000 asukasta) on nyt siis myös tuottamisvastuualue 1.1.2019 ja se tarjoaa laajemmat olkapäät isommalle voluumille Keski- uudella maalla. Tavoitteena toteuttaa ja järjestää alueen terveys- ja sosiaalipalvelut. Osaamisen käyttö, kuntarajat ylittävä synergiaetu ja asiakkaiden saamat laadukkaat palvelut ovat yhteisessä jaosssa. Iso organisaatio, jopa 3500 ammattilaista alkaa rakentamaan yhteistä organisaatiota ja kulttuuria, arvot edellä. Työskentelynäkökulmiksi ja keinoiksi tulee valikoitumaan Lean - menetelmä (työn vakioiminen yhdessä henkilöstön kanssa) ja tiimien itseohjautuvuus (valmentava johtaminen, coutsaaminen). Näiden kanssa on tullut työskenneltyä aika paljonkin, vuosien aikana eri tasoilla. Näissä jos missä, haasteen eteen tulee esimiestyö ja johtamisjärjestelmät, niiden kehittäminen ja valmentava ote siinä. Myös työyhteisötaidot ja niiden tunnistaminen ovat keskeisiä. Oivallus siitä, että henkilöstö on tärkein voimavara, mutta myöskin kuluerä ja sitä tuleekin kohdella hyvin. Koska vain laadukkaalla johtamisella saadaan aikaan laadukas tulos. Tiimityön käyttö asiantuntijoiden johtamisessa, ilman muuta edellyttää valmentavaa rinnallakulkijaa, ei niinkään autoritääristä johtamisen mallia, jota vielä isoissa linja organisaatioissa on ehkä totuttu käyttämään.

Sain myös mahdollisuuden osaalistua Thomas- analyysiin ja sen tulokset kyllä tukivat minua minuna. Työroolissani olen oikeassa kohdassa ja todella pidän työni kehittämisnäkökulmasta. Lisäksi myös henkilöstön huippuosaaminen on ihan huikeeta työssäni, jess.

3. #uusikunta ja #uuttatuusulaa....valtavia mahdollisuuksia kotikunnassa, myös muualla. Ensivuoden haasteet tässä nousukaudessa ovat isoja, koulujen ja päiväkotien sisäilmahaasteet, terveyden edistäminen ja kuntalaisten osallistaminen, kunnan kasvun aikaan saaminen ja asuntomessut 2020 ovat isoja asioita. On tärkeää miettiä sitä, millainen jäljelle jäävä kunta on ja kuinka hyvin se huomioi, mm. sote palvelujen käyttäjät, tukeeko se heidän asumistaan ja olemistaan palvelun käyttäjänä? Tähän kuuluu ilman muuta esteetön rakentaminen, palvelujen saatavuus, yhteisöllisyyden tuki jne. Lisäksi kunnan brändäämistyö on aloitettu siitä millainen, jäljelle jäävä kunta tulee olemaan tai millaiseksi me jokainen kuntalainen sen omalla osallistumiselle teemme, tämä on avainasemassa. Lähde mukaan, sinua tarvitaan, yhteisöllisyys lähtee osallisuudesta.

Kuten edellä huomaat, olen innoissani, uusia juttuja, uusia mahdollsiuuksia ja uudenlaisia näkökulmia, niitä on nyt haussa ja tarjolla. Mihin vielä päästäänkään, sehän riippuu meistä.

Kivaa juhannuksen odotusta meille kaikille, annetaan mielen työstää asioita ja lomien jälkeen, ei muuta kun uudella otteella töihin.

t. Ulla


Kommentoi kirjoitusta


Nimi:*

Kotisivun osoite:

Sähköpostiosoite:

Lähetä tulevat kommentit sähköpostiini